interview Linda van Hoorn

"Zie de meerwaarde en de investering voor de rest van het leven.  Leg uit wat BlueAssist daarbij kan betekenen. Betrek het netwerk en maak gezamenlijk een mooi plan!"

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met BlueAssist?

We begeleiden mensen naar werk zowel betaald als onbetaald.  Bij werk hoort deelname aan het maatschappelijk verkeer, zoals zelfstandig reizen,...  Doordat mensen jarenlang gebruik maakten van georganiseerd vervoer, 'deur tot deur' vervoer was zelfstandig reizen een belemmering voor zowel ouders als de persoon zelf.  BlueAssist ondersteunt hen hierbij.

Als iemand het even niet meer weet kan hij met zijn BlueAssist kaart zijn vraag stellen aan een medeburger, buschauffeur,... In sommige gevallen levert dit tijdens het reizen een sociaal praatje op of andere sociale contacten.  Daarnaast is het mooi dat iemand er zelf voor kan kiezen om BlueAssist in te zetten bij het stellen van een vraag.  Naast het reizen kan BlueAssist ook van waarde zijn bij bijvoorbeeld boodschappen doen.

Waar voegt dit wat toe aan kwaliteit van leven?

Op alle fronten.  Zelfstandig reizen geeft vrijheid.  Het maakt iemand onafhankelijk!  Ook mensen die minder mondig zijn, krijgen zo de kans om er zelfstandig op uit te kunnen.  BlueAssist is een waarborg dat het goed komt.  Wel vereist het natuurlijk wat oefenwerk met degene die dit middel gaat gebruiken.

Daarnaast hoeft het ook niet permanent gebruikt te worden.  Voor sommige mensen kan dit het geval zijn, bij andere is BlueAssist een trainingsmiddel.  Kijk bv. naar vluchtelingen die onze taal nog niet goed beheersen maar wel willen deelnemen aan de samenleving.  Door het stellen van een vraag ontstaat contact met een medeburger.  Je hoort erbij.

Waar werd je het meest door geraakt?

We begeleiden een jongen in een rolstoel.  Hij maakte altijd gebruik van 'deur tot deur' vervoer.  Er was een probleem met het georganiseerde vervoer waardoor ik me afvroeg waarom hij niet met de trein zou kunnen gaan.  Dit hebben we voorgelegd aan hem en zijn moeder.  Ze waren bereid om het zelfstandig reizen te oefenen.  Er waren wel wat belemmeringen maar al pratende konden we die wegnemen.  Na een aantal keer oefenen hebben we hem gefilmd zodat hij ook kon zien wat zijn vooruitgang was.

We zagen hem lachen naar meiden op het station, het reizen ging goed ondanks de rolstoel.  Kortom er kwamen allemaal aspecten bij die bij 'deur tot deur' vervoer nooit zouden plaatsvinden.  Daarnaast realiseerden we ons dat wanneer hij zelfstandig zou kunnen reizen dit een investering zou zijn voor de rest van zijn leven.

Wat was er nodig om tot hier te komen?

Een goed plan waar alle partijen zich kunnen in vinden.

Geen successen zonder goede mislukkingen: Wat ging er mis?

Er gaat nooit echt iets mis.  Er loopt hooguit iets anders dan we voorzien hadden.  We merkten bij deze jongere dat hij zijn beperking moest leren accepteren.  Door actief in de samenleving te bewegen kreeg hij door dat anderen ook wel naar hem keken of hem kinderachtig behandelden.  We hebben hierover gepraat.

We hebben ook een voorbeeld van een jongen die BlueAssist niet wil gebruiken uit schaamte.  Zelfstandig reizen was nooit bij hem opgekomen.  Door BlueAssist wel!  Hij gebruikt dus geen BlueAssist maar wel de trein.

Welk advies geef je aan anderen?

Zie de meerwaarde en de investering voor de rest van het leven.  Leg uit wat BlueAssist daarbij kan betekenen.  Betrek het netwerk en maak gezamenlijk een mooi plan!